porkkana-palsternakkapiiras
Reseptit

Porkkana-palsternakkapiiras

Porkkana-palsternakkapiiras valmistuu nopeasti pakastetaikinasta. Piiras sopii vaikkapa pikkujoulutarjottavaksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkana-palsternakkapiiras

  • 1 iso (500 g) levy pakastevoitaikinaa
  • 2 prk ranskankermaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 4-6 porkkanaa
  • 2-3 palsternakkaa
  • 1 dl sinihomejuustomurua
  • 2 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Kauli sulanut voitaikinalevy leivinpaperin päälle hieman isommaksi neliöksi ja vie se uunipellille. Pistele levy haarukalla.

2. Sekoita ranskankerman joukkoon juustoraaste ja ripaukset suolaa ja mustapippuria sekä timjami. Levitä seos voitaikinalevylle.

3. Kuori porkkanat ja palsternakat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet ranskankermatäytteen päälle. Mausta pinnat kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

4. Ripottele pinnalle sinihomejuustomuru ja viimeistele hunajalla.

5. Paista 200-asteisessa uunis- sa noin 30 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjoilua.

X