Reseptit

Porkkanacouscous

8.2.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Couscous kypsyy kätevästi uunissa. Voit tarjota lisukecouscousin joko sellaisenaan tai mausteisilla porkkanaviipaleilla höystettynä.

Ainekset

4 porkkanaa
1 tl tuoretta chiliä
1 tl valkosipulia
1–2 rkl tummaa sokeria
2 rkl voita
ripaus kanelia
3 neilikkaa
3 dl couscousia
5 dl kiehuvaa vettä
1 rkl voita
1/2 tl öljyä

Valmistusohje

1. Viipaloi porkkanat. Kuumenna voi kattilassa. Lisää hienonnettu chili- ja valkosipulisilppu, porkkanat ja sokeri, kuumenna hetki sekoitellen. Lisää neilikat ja ripaus kanelia sekä tilkka vettä. Hauduta porkkanoita pari minuuttia.

2. Kypsennä couscous uunissa. Pane ryynit uunivuokaan. Kaada päälle kiehuva vesi, lisää suola ja voi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Sekoita couscous haarukalla ilmavaksi ja lisää päälle porkkanat.

Katso myös:
Punajuuri-fetacouscous, Ruoka.fi
Itu-mantelicouscous, Ruoka.fi
Juusto-sienicouscous, Kotiliesi.fi