Reseptit

Porkkanahalva ja kookos-kardemummajäätelö

Helppotekoinen kookosjäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta. Itse tehdyn porkkanahalvan kera tarjottuna koossa on herkku vailla vertaa.
Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kookos-kardemummajäätelö:

  • 4 dl kookoskermaa (jääkaappikylmää)
  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • ripaus kardemummaa

Porkkanahalva:

  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 6 dl porkkanaraastetta
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl ruoko- tai fariinisokeria
  • 1 1/2 tl kardemummaa
  • 1 1/2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä

Valmistusohje

1. Tee jäätelö. Vatkaa kermaa ja maitoa sähkövatkaimella noin 5 minuuttia. Mausta kardemum­ malla.

2. Lisämausta halutessasi kui­valla ja kuumalla pannulla

paahdetuilla, jäähtyneillä kookos­hiutaleilla. Säästä osa koristeluun.

3. Kaada seos litran vuokaan ja pakasta jäätelöä vähintään 6 tuntia tai yön yli. Anna jäätelön pehmetä hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

4. Tee porkkanahalva. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 45–60 minuuttia. Tarjoa jäätelön kera.

Vinkki: Kokeile vegaanijäätelöön kondensoitua kookosmaitoa.

X