Porkkanakääretorttu
Klassisen porkkanakakun maut nyt kääretortun muodossa. Täytettä ja kuorrutusta pitää olla paljon, koska ne yhdessä porkkanaraasteen kanssa ovat tortun mehevyyden salaisuus.
Ainekset
Taikina:
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl inkivääriä
- 2 tl kanelia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 5 dl porkkanaraastetta
Täyte ja kuorrutus:
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 75 g pehmeää voita
- 7 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
- keltaisia ja/tai oransseja nonparelleja
- tuoretta minttua
- suklaamakeisia
Valmistusohje
Porkkanakääretorttu leivotaan Teresa Välimäen ohjeella helposti näin:
1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy ja ripaus suolaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste varovasti käännellen. Kaada taikina leivin paperilla peitetylle uunipannulle ja paista 180-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
2. Kumoa taikinalevy pöydällä olevalle leivinpaperille, jonka päälle olet ripotellut sokeria. Jäähdytä levy ja irrota päällimmäinen leivinpaperi levyn pohjasta.
3. Sekoita täytteen ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi. Levitä noin puolet täytteestä levyn pinnalle ja kääri levy napakaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Nosta rulla jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
4. Poista kääretorttu paperista ja leikkaa päät tasaisiksi. Nosta torttu vadille. Levitä loput täytteestä tortun pinnalle. Koristele porkkanakääretorttu sesongin mukaan, esimerkiksi pääsiäisenä nonparelleilla, mintulla ja pääsiäiskarkeilla.
Vinkki: Kokeile myös porkkana-omenakakkua, porkkanaleivoksia tai porkkanamuffineita.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivot porkkanakakkua koko pellillisen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous