Reseptit

Porkkanakääretorttu

12.11.2018 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Porkkanakääretortussa on hitunen nostalgiaa – ja mehevän muhkea täyte.

Ainekset

Pohja:

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl korppujauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3 rkl rouhittuja saksanpähkinöitä

Täyte:

100 g voita
2 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
(koristeeksi rouhittuja saksanpähkinöitä)

Valmistusohje

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi varovaisesti nostellen. Lisää porkkanaraaste ja hienoksi rouhitut saksanpähkinät. Sekoita tasaiseksi.

2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.

3. Ripottele puhtaalle leivinpaperiarkille sokeria ja kumoa kypsä pohja paperille. Irrota paistopaperi varovasti ja anna levyn jäähtyä.

4. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuustot keskenään. Lisää vähitellen tomusokeria samalla sekoittaen ja vaahdota tasaiseksi. Levitä seos tasaisesti kääretorttupohjalle. Kääri torttu tiukalle rullalle ja kiristä paperin päistä.

5. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Leikkaa annospaloiksi. Koristele halutessasi rouhituilla saksanpähkinöillä.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *