Reseptit

Porkkanakakku

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Porkkanakakun pohja:

4 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 dl soodaa
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
4 kpl porkkanaa
1 dl appelsiinin kuoriraaste
1 dl öljyä

Porkkanakakun täyte:

2 dl Vispikerma
400 g Appelsiini tuorejuustoa
2 – 3 dl tomusokeria
Appelsiinin kuoriraastetta

koristeet:

porkkana
1 rkl sokeria
Appelsiinin kuoriraastetta

Valmistusohje

Porkkanakakun pohja:

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja sivele rasvaa reunoille. Voit myös laittaa leivinpaperia reunoille jos käyttämääsi vuokaan tarttuu kakkupohja helposti.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta porkkanat raasteeksi. Raasta appelsiinin kuori appelsiinista. Sekoita kuivat aineet yhteen. Kaada munavaahtoon porkkanaraaste, appelsiinin kuoriraaste, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. (Lisäyksenä: Tarkasta kypsyyttä jo 30minuutin kohdalla tikun avulla, ettei kakkupohja mene liian kuivaksi)

Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa se sitten ritilälle. Anna pohjan jäähtyä rauhassa.

Porkkanakakun täyte:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista toisessa kupissa tuorejuusto ja vatkaa siihen tomusokeri joukkoon. Sekoita 1 rkl sokeria ja appelsiininkuoriraaste. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Kääntele kerma joukkoon.

Kokoaminen:

Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan. Laita väliin täytettä ja jätä osa päälle. Tasoita ylimmän kerroksen täyte tasaiseksi ja koristele.

Koristeet:

Höylää porkkanasta lastuja kuorimaveitsellä. Kääntele soiro ympyräksi ja nosta kakun päälle koristeeksi. Tee porkkanaruusuja noin 5 – 7 koristeeksi kakun päälle.

Sekoita 1 rkl sokeria appelsiinin kuoriraastetta. Sekoita tasaiseksi ja ripottele kakun päälle.

Hyvää Suomesta tuotteet:

Porkkanaa
Vispikerma (Valio)
Appelsiini tuorejuustoa (Valio)
Vehnäjauhot (Sunnuntai)

Ohjeesta tulee noin 22 x 22 cm neliön muotoinen (tai pyöreä) kakku, joka täytetään kahteen tai halutessaan kolmeen kerrokseen. Jos halutaan tasainen kakku, ilman täyttöä on hyvä käyttää 26×26 cm vuokaa.

Tekila’s Bakery -blogi

Äänestä reseptiä!