Reseptit

Porkkanakakku ja paahdettu ananas

Porkkanakakku saa herkullisen loppusilauksen ja kauniin ulkomuodon paahdetusta ananaksesta. Tämä porkkanakakku on ihanan mehevä ja onnistuu aina!

Teksti:
Simona Milazzon
Kuvat:
Mirva Kakko

Porkkanakakku on parhaimmillaan mehevä ja maukas. Kuorrute ja koristeet viimeistelevät leivonnaisen juhlakuntoon.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanakakku:

  • 170 g (2 kpl) porkkanoita
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 50 g tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 50 g ananasta raastettuna
  • 50 g saksanpähkinöitä
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Kuorrutus:

  • 150 g mascarponejuustoa
  • 1 dl sokeria

Paahdettu ananas:

  • 1/2 ananas
  • 2 kypsää banaania
  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl rommia
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Tee ensin paahdettu ananas. Vuoraa uunivuoka foliolla. Puolita ananas ja leikkaa toinen puolisko pitkittäin kolmeen osaan. Laita lohkot vuokaan. Säästä 50 g taikinaan.

2. Jauha muut ainekset tehosekoittimella tasaiseksi massaksi ja kaada ananaksen päälle. Peitä vuoka hyvin ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 2 1/2–3 tuntia.

3. Yhdistä toisessa kulhossa keskenään kosteat ja toisessa kuivat ainekset. Yhdistä aineet ja vatkaa ne sekaisin sähkövatkaimella.

4. Pingota leivinpaperi noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 160-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

5. Valmista kuorrute vatkaamalla ainekset sekaisin. Levitä kuorrute jäähtyneen porkkanakakun pinnalle. Paloittele ananakset ja lisää kakun pinnalle. Voit lisätä porkkanakakun koristeeksi myös rouhittuja pähkinöitä ja mintunlehtiä. Jos paahdettua ananasta jää, voit tarjota loput vaniljajäätelön kanssa.

Katso myös: Porkkanakääretorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Palsternakkakakku

X