Reseptit

Porkkanakakku pellillä

Porkkanakakku pellillä on mehevä herkku, josta riittää moneen herkutteluhetkeen. Porkkanakakku on parhaimmillaan leivontaa seuraavana päivänä. Kakkua voi hyvin pakastaa valmiiksi paloiteltuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanakakku pellillä:

  • 4 dl sokeria
  • 5 keskikokoista kananmunaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 1-2 tl kardemummaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 6 dl porkkanaraastetta (n. 4 porkkanaa)
  • 2 1/2 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua) tai 250 g sulatettua leivontamargariinia

Kuorrutus

  • 150 g voita tai leivontamargariinia
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 dl tomusokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • rouhittuja pähkinöitä

Valmistusohje

Porkkanakakku pellillä leivotaan helposti näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Peitä reunallinen uunipelti leivinpaperilla.

2. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienoimmalla terällä. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu talteen.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja raastettu sitruunankuori keskenään. Sekoita seos muna-sokerivaahtoon. Lisää porkkanaraaste, sitruunamehu ja öljy. Kääntele taikina tasaiseksi.

4. Levitä taikina pellille. Paista porkkanakakku pellillä uunin keskitasolla 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

5. Sulata rasva kuorrutusta varten. Vatkaa tuorejuusto sileäksi sähkövatkaimella. Lisää juustoon sulatettu rasva, tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä kuorrute kakkulevyn päälle. Koristele pinta esimerkiksi pähkinärouheella, nonparelleilla ja/tai porkkanasuikaleilla. Voit karamellisoida ohuet, sokeriin kastetut porkkanasuikaleet noin 25 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

Katso myös: Porkkanakakku ja paahdettu ananas

Katso myös Kotiliesi.fi:  Uuninpelti tehokäyttöön! Parhaat suolaiset ja makeat peltipiirakat noutopöytään

X