Reseptit

Porkkanaletut

Lisäkkeenä tai sellaisenaan, porkkanaletut maistuvat taatusti ja täyttävät nälkäisenkin vatsan. Jotta saat lettujen herkullisuudesta kaiken irti, anna valmiin taikinan tekeytyä muutaman tunnin ennen valmistamista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keitettyä porkkanaa
  • 5 dl maitoa
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1.5 dl vehnäjauhoja ( 1 - 2 dl)
  • 2 munaa
  • 0.5 dl öljyä
  • muskottia
  • suolaa

Valmistusohje

Raasta porkkanat ohuella terällä. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan seistä pari tuntia. Paista taikinasta pieniä ohukaisia ohukaispannulla. Porkkanaletut sopivat joko pääruoaksi tai lisäkkeeksi liha- ja makkararuokien kanssa.

X