Reseptit

Porkkanalevite

Porkkanalevite loihditaan paahdetuista porkkanoista sekä manteleista. Samettinen levite maistuu ihanalta tuoreen leivän kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanalevite

  • 4-5 porkkanaa
  • 5 isoa valkosipulinkynttä
  • 2 dl manteleita
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 cm:n pala inkivääriä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

Porkkanalevite tehdään helposti näin:

1. Laita mantelit likoamaan lämpimään veteen noin tunniksi. 

2. Kuori ja paloittele porkkanat. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori kynsiä. Sipaise porkkanat ja valkosipulinkynnet öljyllä, ja paahda niitä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Puserra valkosipulin sisukset kuorista, kun kynnet ovat hetken jäähtyneet. Kuori ja paloittele inkivääri.

3. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi.

4. Tarjoa porkkanalevite esimerkiksi leivän päällä.

Katso myös: Porkkanahummus

Katso myös Kotiliesi.fi: Porkkana-maapähkinälevite

X