Porkkanapyree
Porkkanapyree säilyy hyvin pakastettuna. Se on maukasta ja helppo sekoittaa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Ainekset
- 400 g porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1-2 dl vettä
- 2 tähtianista
- suolaa
- 1 dl kermaa
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat noin 1 cm:n viipaleiksi ja hienonna kuorittu sipuli.
Kuumenna laakea kattila, lisää oliiviöljy, sipuli ja tähtianikset. Sekoita ja lisää porkkanat. Paahda miedolla lämmöllä, niin ettei seos pääse ruskistumaan. Lisää vesi ja hauduta vihannekset alhaisella lämmöllä kypsiksi.
Poista tähtianikset, aja pyreeksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja mausta. Mausta suolalla. Kermaa ja voita lisäämällä saat pyreestä samettisemman.
Resepti on kirjasta Isät kokkaa (Cozy publishing).
Samettiset pyreet teet myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous