Reseptit

Porkkanarieskat

Hehkeän oranssit porkkanarieskat maistuvat lämpiminä munavoin kanssa. Porkkanasoseen sijaan rieskoihin voi myös käyttää bataatti- tai perunasosetta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanarieskat:

  • 500 g porkkanasosetta (itse tehtyä tai valmissosetta)
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 4-5 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sulatettua voita

Valmistusohje

1. Kuori, paloittele, keitä ja soseuta 5–6 porkkanaa. Tai käytä kaupan valmissosetta. Sekoita soseen joukkoon muut aineet.

2. Lusikoi taikina leivinpaperilla peitetyn pellin päälle ja litistä jauhotetuin käsin halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi rieskoiksi.

3. Paista rieskoja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa rieskat lämpiminä.

X