Porkkanasämpylät
Tarjoa porkkanasämpylät porkkanalevitteen ja teen tai kahvin kera.
Ainekset
Porkkanasämpylät
- 5 dl vettä
- 1 pala (50 g) hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
- 2 dl hienoa porkkanaraastetta
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria tai siirappia
- 4 rkl auringonkukansiemeniä
- 4 rkl pellavansiemeniä
- 2 dl kauraleseitä
- 6 dl hiivaleipäjauhoja
- 6 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl öljyä
voiteluun:
- 1 kananmuna
pinnalle:
- auringonkukan-ja pellavansiemeniä
Valmistusohje
Porkkanasämpylät syntyvät näin:
- Kaada haalea vesi isoon kulhoon. Murenna tuore hiiva nesteen nesteen joukkoon, mutta lisää kuivahiiva jauhojen kanssa. Lisää kaikki aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota kulhon reunoista.
- Anna porkkanasämpylätaikinan kohota kaksinkertaiseksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leivo siitä pyöreitä tai soikeita sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinalla peitettyinä.
- Voitele porkkanasämpylät munalla ja ripottele pinnalle siemeniä.
- Paista juuressämpylät 225 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia.
- Tarjoa porkkanasämpylät porkkanalevitteen ja teen, kahvin tai maitolasillisen kera.
Katso myös: Sami Kuronen paljasti hittireseptinsä: näin leivot helpot ja nopeat ”Kurosen sämpylät” – katso ohje
Katso myös Kotiliesi.fi: Kuohkeat sämpylät – poimi sämpylätaikinan perusresepti ja oikaisijan unelmaohje
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous