Reseptit

Porkkanasämpylät

Tarjoa porkkanasämpylät porkkanalevitteen ja teen tai kahvin kera.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkanasämpylät

  • 5 dl vettä
  • 1 pala (50 g) hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
  • 2 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria tai siirappia
  • 4 rkl auringonkukansiemeniä
  • 4 rkl pellavansiemeniä
  • 2 dl kauraleseitä
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl öljyä

voiteluun:

  • 1 kananmuna

pinnalle:

  • auringonkukan-­ja pellavansiemeniä

Valmistusohje

Porkkanasämpylät syntyvät näin:

  1. Kaada haalea vesi isoon kulhoon. Murenna tuore hiiva nesteen nesteen joukkoon, mutta lisää kuivahiiva jauhojen kanssa. Lisää kaikki aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina on valmista, kun se alkaa irrota kulhon reunoista.
  2. Anna porkkanasämpylätaikinan kohota kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leivo siitä pyöreitä tai soikeita sämpylöitä. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja anna  kohota liinalla peitettyinä.
  4. Voitele porkkanasämpylät munalla ja ripottele pinnalle siemeniä.
  5. Paista juuressämpylät 225 asteen uuninlämmössä 10–15 minuuttia.
  6. Tarjoa porkkanasämpylät porkkanalevitteen ja teen, kahvin tai maitolasillisen kera.

Katso myös: Sami Kuronen paljasti hittireseptinsä: näin leivot helpot ja nopeat ”Kurosen sämpylät” – katso ohje

Katso myös Kotiliesi.fi:  Kuohkeat sämpylät – poimi sämpylätaikinan perusresepti ja oikaisijan unelmaohje

X