Reseptit

Porkkanatahna

Porkkanatahna maistuu naan-leivän kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg porkkanoita
  • vettä, mineraalisuolaa
  • 2-3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl sokeria tai juoksevaa hunajaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 dl hienonnettuja mustia oliiveja
  • ripaus hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkananpalat kypsiksi miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä.

Valuta porkkananpalat ja soseuta ne sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Lisää kaikki muut aineet ja mausta porkkanatahna maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla.

X