Reseptit

Porkkanatahna

4.3.2013 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Kari Hautala

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Porkkanatahna maistuu naan-leivän kanssa.

Ainekset

1 kg porkkanoita
vettä, mineraalisuolaa
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
1-2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl chilijauhetta
1 tl sokeria tai juoksevaa hunajaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä
0.5 dl hienonnettuja mustia oliiveja
ripaus hienoa merisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkananpalat kypsiksi miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä.

Valuta porkkananpalat ja soseuta ne sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Lisää kaikki muut aineet ja mausta porkkanatahna maun mukaan suolalla sekä mustapippurilla.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme