Reseptit

Porkkanatahna

Maukkaista kasvistahnoista, kuten tästä porkkanatahansta ja muista pikkupaloista kokoat helposti herkkuja notkuvan meze-pöydän vaikka ystävillesi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa porkkanaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl harissatahnaa (tai muuta chilitahnaa)
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl juoksevaa hunajaa tai siirappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

pinnalle

  • paahdettuja siemeniä tai pähki- nöitä

Valmistusohje

Kuori ja keitä paloitellut porkkanat suolalla maustetussa vedessä. Pane kaikki ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja soseuta sileäksi tahnaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna tahnan maustua tunnin ennen tarjoamista. Ripottele pinnalle paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä.

Tahnat täydentävät meze-pöydän:

munakoisotahna

Paltican salatasi eli munakoisotahna

Hummus

Hummus – kikhernetahna

jogurttitahna

Haydari-jogurttitahna

Kotiliesi.fi: Munakoisotahna eli Baba ganoush 

X