Poro-juureskäristys
Poro-juureskäristys maistuu perunasoseen kanssa. Halutessasi lautaselle voi lisätä myös puolukkahilloa.
Ainekset
- 500 g poron käristyslihaa
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- pala lanttua
- pala selleriä
- 1 tl jauhettua korianteria
- ½ tl jauhettua neilikkaa
- 1–2 tl jauhettua kanelia
- ¼ tl vastarouhittua mustapippuria
- ripaus chiliä
- ½ tl suolaa
- 2 dl vettä
Valmistusohje
1. Anna käristyslihan sulaa hiukan ja leikkaa se kapeiksi 4–5 cm:n suikaleiksi, kuori ja raasta juurekset ja kuutioi sipuli.
2. Kaada tilkka öljyä pannuun, paista liha parissa erässä ja siirrä pataan.
3. Lisää öljyä ja kuullota sipuli sekä kasvikset, siirrä pataan.
4. Lisää mausteet pataan, huuhtele pannu vedellä ja kaada vesi pataan, hauduta miedolla lämmöllä reilu puoli tuntia.
5. Jos nestettä jää paljon, haihduta sitä hiukan, tarkista maku ja tarjoa käristys perunasoseen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous