Reseptit

Poro-juureskäristys

Poro-juureskäristys maistuu perunasoseen kanssa. Halutessasi lautaselle voi lisätä myös puolukkahilloa.

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g poron käristyslihaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • pala lanttua
  • pala selleriä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1–2 tl jauhettua kanelia
  • ¼ tl vastarouhittua mustapippuria
  • ripaus chiliä
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl vettä

Valmistusohje

1. Anna käristyslihan sulaa hiukan ja leikkaa se kapeiksi 4–5 cm:n suikaleiksi, kuori ja raasta juurekset ja kuutioi sipuli.

2. Kaada tilkka öljyä pannuun, paista liha parissa erässä ja siirrä pataan.

3. Lisää öljyä ja kuullota sipuli sekä kasvikset, siirrä pataan.

4. Lisää mausteet pataan, huuhtele pannu vedellä ja kaada vesi pataan, hauduta miedolla lämmöllä reilu puoli tuntia.

5. Jos nestettä jää paljon, haihduta sitä hiukan, tarkista maku ja tarjoa käristys perunasoseen kanssa.

X