Reseptit

Poro-karpalosalaatti

Poro-karpalosalaatti valmistetaan poron kylmäsavupaistista, erilaisista salaateista ja kasviksista ja maustetaan sinihomejuustolla ja karpaloista tehdyllä kastikkeella.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Poro-karpalosalaatti on aivan yhtä maukas kuin on näyttäväkin.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 300 g erilaisia salaatteja, esim. rucolaa, friseetä ja tammenlehvää
  • 2 porkkanaa
  • 100 g taite- tai vahapapuja
  • 100 g sinihomejuustoa
  • noin 150 g ohutta poron kylmäsavupaistia

karpalokastike

  • 2 dl karpaloita
  • 1 dl liha- tai riistalientä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl tummaa kastikesuurusta
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Valmista ensin kastike. Keitä 1 dl karpaloita ja liha- tai riistalientä kattilassa noin 5 minuuttia. Voit painella karpaloita lopussa, jotta ne hieman hajoavat. Siivilöi liemi ja painele karpalosose kastikkeen joukkoon. Kiehauta kastikepohja uudelleen ja lisää joukkoon loput (1 dl) karpalot. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Suurusta kastikesuuruksella ja lisää lopuksi pieni voinokare kiiltoa antamaan. Anna jäähtyä haaleaksi.

2. Revi salaatit tarjoiluvadille. Poista pavuista kannat. Viipaloi kuoritut porkkanat ja leikkaa pavut kahteen osaan. Kiehauta niitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Siivilöi ja pikapaista pienessä määrässä öljyä. Nosta jäähtymään. Paloittele juusto ja nosta kasvisten kanssa salaatin joukkoon. Suikaloi poro tai asettele ruusukkeiksi salaatin pinnalle.

3. Valuta lopuksi kastike salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.

X