porpcarpaccio ja piparjuurikastike
Reseptit

Porocarpaccio ja piparjuurikastiketta

Porocarpaccio ja piparjuurikastike sopii herkulliseksi juhla-aterian aloitukseksi, vaikkapa itsenäisyyspäivän aterialle.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g (noin)poron sisä- tai ulkofileetä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl pakastepuolukoita
  • tuoretta lehtipersiljaa

kastike:

  • 1 dl hyvää majoneesia
  • 3 tl (2-3 tl) wasabitahnaa
  • 2 rkl omenamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Kääri poron filee tiukasti kelmuun ja laita se pakastimeen. Anna kohmettua muutama tunti.

2. Leikkaa kohmeisesta fileestä ohuen ohuita viipaleita ja asettele ne tasaiseksi ohueksi kerrokseksi suoraan lautasille. Peitä lautaset kelmulla ja taputtele lihaviipaleet tarvittaessa
vielä ohuemmiksi kelmun läpi.

3. Poista kelmut ja ripottele lihan pinnalle suolaa ja mustapippuria sekä muutama puolukka ja lehtipersiljan lehti.

4. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja lusikoi kastiketta lautasille. Tarjoile heti.

X