Reseptit

Porokeitto

Porokeitto sopii hyvin riistaruokateemaisiin kutsuihin. Tarjoile keiton lisänä vielä lapinrieskaa kunnon kerroksella voita.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Porokeitto eli lapinukon keitto saa herkullisen maun sulatejuustosta.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porokeitto

  • 700 g poronkäristyslihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 rkl voita
  • 7 1/2 dl lihalientä
  • 250 g viherpippurisulatejuustoa
  • 500 g puikulaperunoita
  • 3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 2 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 dl persiljasilppua
  • 3 rkl tuoretta rakuunaa

Lisäksi

  • maun mukaan leipäjuustoa, lapinrieskaa ja voita

Valmistusohje

Porokeitto valmistuu helposti näin:

1. Sulata käristysliha kuumassa padassa ja mausta suolalla. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pataan sipulit ja nokare voita. Kypsennä, kunnes liha on ruskistunut ja sipuli kuullottunut.

2. Lisää joukkoon lihaliemi ja sulata paloiteltu juusto liemeen. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, välillä sekoittaen.

3. Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja palsternakka. Lisää kasvikset pataan ja keitä, kunnes perunat tuntuvat haarukalla kokeiltaessa lähes kypsiltä.

4. Kaada keiton joukkoon kerma ja kiehauta keitto. Kuutioi leipäjuusto ja ripottele keiton pinnalle hienonnetun persiljan ja rakuunan kanssa. Tarjoa porokeitto lapinrieskan kanssa. Sipaise rieskalle perinteisesti kunnon voita.

Vinkki: Kokeile myös samoilijan poronkäristystä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet savuporokeiton

X