Reseptit

Poron ulkofilee

Uunijuuresten kanssa syötävä poron ulkofilee sopii illallispöytään. Tarjoile aterian kanssa punaviiniä.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Poron ulkofilee

  • 500-600 g poron ulkofileetä
  • 1/2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl rasiamargariinia
  • 1/4-1/2 tl vastarouhittua mustapippuria
  • 1/4 tl hienoa merisuolaa

kastike:

  • 1/2 rkl dl rypsiöljyä
  • 1 salottisipuli
  • 1-2 omenaa
  • 2 dl vahvaa lihalientä
  • 1 dl kasvisrasvakermaa
  • 1 rkl ruskeaa suurustetta tai maissitärkkelystä
  • 1/2 tl hienonnettua rosmariinia

Valmistusohje

Poron ulkofilee valmistuu näin helposti:

Herkullinen poronfilee aivan sulaa suussa. Tarjoa poronfilee uunipuikuloitten ja -juuresten kanssa.

1. Paista filee pannulla rasvassa kauttaaltaan, työnnä siihen lämpömittari ja paista 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on halutussa kypsyysasteessa. Lämpötilat noin 50–55°C (medium-), 55–60°C (medium) tai 60–65°C (medium+).

2. Mausta poron ulkofilee suolalla ja pippurilla ja anna sen vetäytyä folioon käärittynä 15–20 minuuttia.

3. Kuori ja pilko sipuli ja omena kastiketta varten, kuullota pannulla öljyssä ja lisää neste ja mausteet (tarvittaessa pippuria ja suolaa).

4. Kun omena on pehmennyt, soseuta se, lisää suuruste kasvirasvakermaan sekoitettuna, anna kiehahtaa ja tarkista maku.

Reseptiin on lisätty poronfileen kypsyysasteet/lämpötilat 20.1.2022.

Katso myös Kotiliesi.fi: Poronpaisti

X