Poron ulkofilee
Uunijuuresten kanssa syötävä poron ulkofilee sopii illallispöytään. Tarjoile aterian kanssa punaviiniä.
Ainekset
Poron ulkofilee
- 500-600 g poron ulkofileetä
- 1/2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl rasiamargariinia
- 1/4-1/2 tl vastarouhittua mustapippuria
- 1/4 tl hienoa merisuolaa
kastike:
- 1/2 rkl dl rypsiöljyä
- 1 salottisipuli
- 1-2 omenaa
- 2 dl vahvaa lihalientä
- 1 dl kasvisrasvakermaa
- 1 rkl ruskeaa suurustetta tai maissitärkkelystä
- 1/2 tl hienonnettua rosmariinia
Valmistusohje
Poron ulkofilee valmistuu näin helposti:
Herkullinen poronfilee aivan sulaa suussa. Tarjoa poronfilee uunipuikuloitten ja -juuresten kanssa.
1. Paista filee pannulla rasvassa kauttaaltaan, työnnä siihen lämpömittari ja paista 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on halutussa kypsyysasteessa. Lämpötilat noin 50–55°C (medium-), 55–60°C (medium) tai 60–65°C (medium+).
2. Mausta poron ulkofilee suolalla ja pippurilla ja anna sen vetäytyä folioon käärittynä 15–20 minuuttia.
3. Kuori ja pilko sipuli ja omena kastiketta varten, kuullota pannulla öljyssä ja lisää neste ja mausteet (tarvittaessa pippuria ja suolaa).
4. Kun omena on pehmennyt, soseuta se, lisää suuruste kasvirasvakermaan sekoitettuna, anna kiehahtaa ja tarkista maku.
Reseptiin on lisätty poronfileen kypsyysasteet/lämpötilat 20.1.2022.
Katso myös Kotiliesi.fi: Poronpaisti
Kommentit
Hei Juhani ja ammattikeittäjä,
Kiitos hyvistä huomioista.
Lihan kypsyys on makuasia, joku pitää kypsemmästä, jonkun valinta on medium, medium- jne. Lihan voi toki ottaa uunista aiemminkin.
Tässä reseptissä oli aiemmin väärä kuva. Virhe on korjattu ja samoin lisätty linkki lisukkeiden reseptiin.
Kommentit
Heips!
Jos poron ulkofileen sisälämpötilaksi halutaan 65 astetta, niin se on ylikypsä. Jos halutaan rose niin 59 lämmöllä, kypsää 63 max. 200 lämmöt toimii hyvin.
Eihän tässä ole järkeä, pilata hyvää poronulkofilettä antamalla sisälämpötilan nousta 65 asteeseen, sitten kun vielä laitetaan folioon tekeytymään niin sisälämpötila nousee muutaman asteen ja fileestä tulee ylikypsää satulaa.57-59 on parempi.
Muutenkin näyttää siltä, ettei kuvassa ole mikään kasvirasva-omenakastike. Lihan kypsyys kuvassa n. 53 celsiusta. Miksei kuvan lisukkeille ole ohjeita?
On se hienoa kun annetaan lukijan ymmärtää saavansa jotain aikaan tuolla ohjeella.
Hei Juhani ja ammattikeittäjä,
Kiitos hyvistä huomioista.
Lihan kypsyys on makuasia, joku pitää kypsemmästä, jonkun valinta on medium, medium- jne. Lihan voi toki ottaa uunista aiemminkin.
Tässä reseptissä oli aiemmin väärä kuva. Virhe on korjattu ja samoin lisätty linkki lisukkeiden reseptiin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous