Reseptit 23.9.2013

Poronpaisti

Teksti: Leena Valta Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

1 kpl 1,2–1,4 kg:n poron sisäpaisti
1 rkl rypsiöljyä
2 tl suolaa

Valmistusohje

Poronpaisti on upeaa juhlaruokaa. Valmista poronpaistin kastikkeeksi mustikkaportviinikastiketta.

1. Nosta paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Jos käytät pakastettua lihaa, anna sen sulaa jääkaapissa 1,5–2 vuorokautta.
2. Ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla pannulla öljyssä. Nosta paisti vuokaan, hiero pintaan suolaa ja laita vuoka 100-asteiseen uuniin. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari.
3. Valele paistia muutama kerta kypsennyksen aikana paistinliemellä. Kun lämpömittari näyttää 54 astetta, nosta paisti pois uunista ja kääri se folioon vetäytymään
tunniksi.
4. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja nauti mustikkaportviinikastikkeen ja kiusauksen kanssa.

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi