Poronpaisti
Poronpaistia ja mustikkaportviinikastiketta. Näistä aineksista on kunnon juhlapöytä tehty!
Ainekset
- 1 kpl 1,2–1,4 kg:n poron sisäpaisti
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
Poronpaisti on upeaa juhlaruokaa. Valmista poronpaistin kastikkeeksi mustikkaportviinikastiketta.
1. Nosta paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Jos käytät pakastettua lihaa, anna sen sulaa jääkaapissa 1,5–2 vuorokautta.
2. Ruskista paisti kauttaaltaan kuumalla pannulla öljyssä. Nosta paisti vuokaan, hiero pintaan suolaa ja laita vuoka 100-asteiseen uuniin. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaan paistilämpömittari.
3. Valele paistia muutama kerta kypsennyksen aikana paistinliemellä. Kun lämpömittari näyttää 54 astetta, nosta paisti pois uunista ja kääri se folioon vetäytymään
tunniksi.
4. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja nauti mustikkaportviinikastikkeen ja kiusauksen kanssa.
Kommentit
Tosi hyvää poronpaistia. ?
Kommentit
Tosi hyvää poronpaistia. ?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous