Reseptit

Poronpotkaa ja paahdettuja juureksia

Poron niska, rinta ja potkat ovat vähemmän arvostettuja ruhonosia. Pitkällä hauduttamisella niistä syntyy kuitenkin todellisia herkkuruokia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 poronpotkakiekkoa
  • 100 g palsternakkaa
  • 100 g porkkanaa
  • 100 g lanttua
  • 300 g Lapin puikulaperunoita
  • 2 sipulia
  • 1 l lihalientä kuutioista
  • 1/2 ruukkua tuoretta timjamia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 6 mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kuoritut juurekset reiluiksi paloiksi, kuori ja puolita perunat. Pane kasvikset uunivuokaan ja mausta suolalla. Asettele potkakiekot kasvisten päälle, mausta suolalla. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää liemeen timjami, valkosipulinkynnet, laakerinlehti ja mustapippurit. Kaada liemi ainesten päälle.

2. Kypsennä ruokaa 120-asteisessa uunissa noin 3,5 tuntia. Tarjoile ruoka suoraan uunivuoasta tuoreen leivän ja
puolukoiden kanssa.

Ohje: Tero Mäntykangas

Katso myös nämä poroherkut:

813436-poronkaristys.jpg

Poro-juureskäristys

188596-samoilijan_karistys.jpg

Samoilijan poronkäristys

Poro-karpalosalaatti

Poro-karpalosalaatti

Kotiliesi.fi: Poronpaisti

X