
Poronpotkaa ja paahdettuja juureksia
Poron niska, rinta ja potkat ovat vähemmän arvostettuja ruhonosia. Pitkällä hauduttamisella niistä syntyy kuitenkin todellisia herkkuruokia.
Ainekset
- 12 poronpotkakiekkoa
- 100 g palsternakkaa
- 100 g porkkanaa
- 100 g lanttua
- 300 g Lapin puikulaperunoita
- 2 sipulia
- 1 l lihalientä kuutioista
- 1/2 ruukkua tuoretta timjamia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 6 mustapippuria
- suolaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kuoritut juurekset reiluiksi paloiksi, kuori ja puolita perunat. Pane kasvikset uunivuokaan ja mausta suolalla. Asettele potkakiekot kasvisten päälle, mausta suolalla. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi, lisää liemeen timjami, valkosipulinkynnet, laakerinlehti ja mustapippurit. Kaada liemi ainesten päälle.
2. Kypsennä ruokaa 120-asteisessa uunissa noin 3,5 tuntia. Tarjoile ruoka suoraan uunivuoasta tuoreen leivän ja
puolukoiden kanssa.
Ohje: Tero Mäntykangas
Katso myös nämä poroherkut:
Kotiliesi.fi: Poronpaisti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous