
Poropiirakka
Poropiirakka leivotaan maukkaasta ruis-peruna-voitaikinasta. Leipäjuusto tekee piirakasta runsaan ja ihanan mehevän.
Ainekset
Poropiirakka, pohja:
- 3 kpl (250 g) keitettyä perunaa
- 250 g huoneenlämpöistä voita
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ruisjauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
Päälle
- 1 pss (150 g) pororouhetta tai silputtua kylmäsavuporoa
- 3 sipulia
- 1 rkl öljyä
- 200 g tuorejuustoa
- 3 kananmunaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- (150 g leipäjuustoa)
- 200 g juustoraastetta
- 1/2-1 ruukku persiljaa
Pinnalle
- puolukoita tai karpaloita
Valmistusohje
Poropiirakka leivotaan helposti näin:
1. Raasta keitetyt, kylmät perunat hienoksi raasteeksi. Sekoita huoneenlämpöinen voi perunaraasteeseen. Lisää toisiinsa yhdistetyt kuivat aineet taikinaan nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa taikinaa, ettei siitä tule sitkeää. Painele taikina litteäksi levyksi ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
2. Kuori ja suikaloi sipulit, paista kullanruskeiksi öljyssä pannulla. Sekoita tuorejuusto sileäksi, lisää joukkoon ranskankerma ja munat, mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät piirakkaan leipäjuustoa, leikkaa se pieniksi paloiksi. Hienonna persilja.
3. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun pellin (n. 40 x 30 cm) pohjalle ja reunoille. Lisää sipuli, pororouhe, halutessasi leipäjuusto ja persiljasilppu. Valuta päälle muna-kermaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste.
4. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja kypsä. Viimeistele poropiirakka puolukoilla tai karpaloilla. Leikkaa piirakka paloiksi vähän jäähtyneenä.
Katso myös: Poro-sienipiirakka
Katso myös Kotiliesi.fi: Pienet poropiirakat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous