Reseptit

Porsaan ulkofileleikkele

22.4.2014 Teksti: Kira Åkerström Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

5 dl vettä
75 g karkeaa merisuolaa
3 rosmariininoksaa
3 mustapippuria
1 laakerinlehti
500 g luomupossun ulkofilettä

Valmistusohje

Oman leikkeleen valmistaminen on hieman aikaa vievää, mutta kuitenkin yksinkertaista. Kun leikkeleen tekee itse, tietää tasan tarkkaan, mitä se sisältää.

1. Kiehauta vesi, suola ja mausteet. Anna liemen jäähtyä täysin. Putsaa ulkofile kalvoista ja upota se mausteliemeen. Nosta kylmään noin kahdeksi tunniksi. Ota astia pois kylmästä ja anna possun maustua huoneenlämmössä vielä kahden tunnin ajan.

2. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Paista possuun kuumalla pannulla kaunis pinta. Laita ulkofileeseen paistomittari ja siirrä file uuniin. Paista, kunnes mittari näyttää 62 astetta (noin 50–60 min).

3. Anna possun jäähtyä täysin. Leikkaa kylmästä ulkofileestä ohuen ohuita viipaleita. Sivele pintaan yrttiöljyä ja tarjoile leikkeleen tapaan rapean leivän ja friteerattujen salvianlehtien kera.