Reseptit

Porsaanfilee kreikkalaisittain

Tarjoa porsaanfilee esimerkiksi lohkoperunoiden ja feta-jogurttikastikkeen kera.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600–700 g porsaan sisäfileetä

Marinadi

  • 3 rkl öljyä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua timjamia ja rosmariinia
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl vasikanfondia

Pinnalle

  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Poista kalvot fileestä. Sekoita marinadiainekset keskenään. Pane filee muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Sido pussi hyvin kiinni ja kääntele pussia niin, että marinadi peittää lihan joka puolelta. Anna lihan maustua kylmässä vähintään 3 tuntia.

2. Pyyhkäise lihan pinta puhtaaksi. Kuumenna vähän öljyä pannulla. Ruskista filee molemmin puolin ja pane uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi lihan pinta. Jälkikypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Kääri liha folioon ja anna jälkikypsyä jonkin aikaa. Tarjoa esimerkiksi lohkoperunoiden ja feta-jogurttikastikkeen kera.

X