Reseptit

Porsaankyljykset

7.10.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Hanna Immonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 porsaankyljystä
1/2 dl öljyä
2 sitruunan mehu
2–3 rkl soijakastiketta
3–4 valkosipulinkynttä
muutama tuore rosmariininoksa tai 1 rkl kuivattua rosmariinia
4–6 perunaa
2–3 porkkanaa
1 palsternakka
1/2 lanttua
1 omena
ripaus mineraalisuolaa ja mustapippuria
2 dl lihalientä

Valmistusohje

Porsaankyljykset ovat arkiruokaa parhaimmillaan. Kun laitat samaan vuokaan juureksia ja perunaa, valmistuu koko ateria samalla kertaa.

1. Pane kyljykset vuokaan. Sekoita keskenään öljy, sitruunamehu, soijakastike, murskatut valkosipulinkynnet sekä rosmariini ja kaada seos kyljysten päälle. Anna maustua vähintään tunti tai vaikka  seuraavaan päivään jääkaapissa.

2. Kuori ja lohko perunat, porkkanat, palsternakka ja lanttu. Halkaise omena, poista siemenkota ja lohko omenanpuolikkaat. Levitä juurekset sekä omena uunivuokaan ja
mausta ne maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Nosta kyljykset juuresten päälle ja kaada marinadi sekä lihaliemi vuokaan.

3. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä ja kyljykset kauniin ruskeita.
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *