Reseptit

Porsaankyljykset

Porsaankyljykset valmistuvat uunissa helposti. Samaan vuokaan voi asetella myös uunijuurekset. Näin koko ateria kypsyy kerralla valmiiksi.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Hanna Immonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 porsaankyljystä
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 sitruunan mehu
  • 2–3 rkl soijakastiketta
  • 3–4 valkosipulinkynttä
  • muutama tuore rosmariininoksa tai 1 rkl kuivattua rosmariinia
  • 4–6 perunaa
  • 2–3 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1/2 lanttua
  • 1 omena
  • ripaus mineraalisuolaa ja mustapippuria
  • 2 dl lihalientä

Valmistusohje

Porsaankyljykset ovat arkiruokaa parhaimmillaan. Kun laitat samaan vuokaan juureksia ja perunaa, valmistuu koko ateria samalla kertaa.

1. Pane kyljykset vuokaan. Sekoita keskenään öljy, sitruunamehu, soijakastike, murskatut valkosipulinkynnet sekä rosmariini ja kaada seos kyljysten päälle. Anna maustua vähintään tunti tai vaikka  seuraavaan päivään jääkaapissa.

2. Kuori ja lohko perunat, porkkanat, palsternakka ja lanttu. Halkaise omena, poista siemenkota ja lohko omenanpuolikkaat. Levitä juurekset sekä omena uunivuokaan ja
mausta ne maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Nosta kyljykset juuresten päälle ja kaada marinadi sekä lihaliemi vuokaan.

3. Kypsennä 175 asteen uuninlämmössä 45–60 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä ja kyljykset kauniin ruskeita.

X