3.5.2012

Porsaankylkeä, tyrnisalottihilloketta ja Madeira-kastiketta

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g viljaporsaan luutonta kylkeä
1 valkosipuli
nippu tuoretta timjamia
1 l ankanrasvaa (tai rypsiöljyä)
0.5 dl demi-glacea
5 salottisipulia
porkkanaa
100 g selleriä
100 g palsternakkaa
0.5 l tyrnimehua
150 g sokeria
100 g voita
1 kg puikulaperunoita
0.5 dl punaista maitoa
timjamia
suolaa
merisuolaa
mustapippuria
sokeria
madeiraa

Valmistusohje

Suolaa porsaankylki alta ja päältä merisuolalla ja anna sen maustua timjamin ja valkosipulin kanssa vuorokausi.

Kaada kyljen päälle tölkistä juoksevaksi lämmitettyä ankanrasvaa (tai rypsiöljyä) ja kypsennä 100-asteisessa uunissa 8 tuntia. Tarkkaile kypsyyttä. Jäähdytä porsaankylki ja poista paksu nahka. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita yöksi viileään painon alle.

Leikkaa kyljestä 150 g:n paloja ja viillota pinta veitsellä. Laita palat kylmään pannuun ja paista, kunnes pinta on täysin rapea.

MADEIRAKASTIKE
Selleriä, palsternakkaa, salottisipulia, porkkanaa ja valkosipulia. Kuullota kaikkia aineksia voissa siten, että juureksiin tulee kaunis väri. Lisää demi-glace, mausteet ja madeira. Keitä kokoon noin puolet ja siivilöi. Tarkista maku. Sekoita kastikkeeseen lopuksi voinokare.

TYRNI-SALOTTIHILLOKE
Leikkaa salottisipuli hienoiksi kuutioiksi. Kuullota kuutiot pehmeiksi voin kera ja lisää tyrnimehu sekä sokeri. Keitä kokoon noin puolet. Tarkista suola ja sokerin määrä. Kuori porkkanat ja keitä suolavedessä aldente. Jäähdytä ja leikkaa pituussuunnassa. Lisää tyrni-salottihillokkeen joukkoon.

PERUNAPYREE
Kuori puikulaperunat ja höyrytä kypsiksi. Paseraa tiheän siivilän läpi kuutioidun voin kanssa. Lisää lopuksi maito ja suola. Tarjoile erikseen.

 

Resepti: Pekka Terävä

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi