Reseptit

Portobelloburgeri

Portobellon suurikokoinen lakki on kuin tehty grillattavaksi ja kasvishampurilaisen pihviksi. Muhekat portobelloburgerit höystetään kaalisalaatilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Muhkea portobellosieni korvaa vegehamppareissa perinteisen pihvin. Tähän burgeriin haluat taatusti iskeä kätesi!

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Portobelloburgeri:

  • 4 portobellosientä
  • 4 hampurilaissämpylää
  • vihreää salaattia

Marinadi:

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl inkiväärisilppua
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • (1/2 punaista chiliä)

Kaalisalaattia:

  • 1/4 varhaiskaalia
  • 1 porkkana
  • 1 dl jogurttia
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 rkl chiliketsuppia
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Poista portobelloista kannat. Pane sienet muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada se pussiin. Voit lisätä joukkoon silputtua chiliä. Kääntele pussia niin, että marinadi peittää kaikki sienet. Anna maustua 2–4 tuntia.

2. Suikaloi kaali ja porkkana. Sekoita kastike jogurtista ja majoneesista. Lisää chiliketsuppi ja suola.

3. Valuta sienet marinadista ja grillaa niitä noin 2 minuuttia molemmin puolin. Paahda sämpylät nopeasti grillissä.

4. Laita sämpylälle ensin salaatinlehti, sitten sieni, kaalisalaatti ja kastike. Rouhaise mausteeksi vielä mustapippuria.

X