2.2.2015

Possu-ramen

Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Sara Remington

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

liemi:

(tällä reseptillä tulee 2,5 l valmista lientä)
800 g luutonta possunlapaa tai kassleria
karkeaa merisuolaa
2 kombu-merilevän palaa
5.5 l vettä
1.5 kg kanansiipiä tai -koipia
1.5 kg possun luullista kylkiriviä (ribsejä), leikattu pariin osaan
1 kokonainen valkosipuli,halkaistu kuorineen
1 iso keltasipuli, halkaistu kuorineen
1 iso porkkana, pesty ja paloiteltu
1 nippu kevätsipulia
250 g savustettua pekonia

Tare-kastike

0.5 kg paahdettuja kanansiipiä
1.5 dl sakea
2.5 dl vaaleaa soijaa (usukuchi) tai vähäsuolaista tamarisoijaa
2.5 dl makeaa sakea (mirin)

Lisukkeet ja keiton kokoaminen

900 g tuoreita tai noin 600 g kuivattuja vehnä- tai munanuudeleita
2 löysäksi keitettyä kananmunaa eli puolikas per syöjä
6 kevätsipulinvartta
siivutettua ylikypsää possunlapaa
fermentoituja bambunversoja
seesaminsiemeniä
(ryöpättyä pinaattia, lehtikaalia ja/tai mungopavun ituja)

Valmistusohje

Japanilainen nuudelikeitto ramen on trendikkäin ruoka San Franciscossa. Tunteja tekeytyvä liemi palkitsee viitseliään kotikokin huumaavalla makuelämyksellä. Kira Åkerström-Kekkonen tarjoaa tässä possu-ramenin reseptin.

Ramenin kaunis esillepano on yhtä tärkeää kuin maku. Jos ramen-liemen lihat eivät ole täysin hajonneet, voit ottaa ne talteen ja tarjoilla ne erikseen keiton kanssa.

1. Sido possunlapa tiiviiksi paketiksi paistinarulla. Suolaa liha merisuolalla ja anna levätä huoneenlämmössä 30 minuuttia.
2. Huuhtele merilevä veden alla. Kiehauta vesi isossa kattilassa, sammuta lämpö ja lisää huuhdeltu merilevä. Anna hautua 10 minuuttia, jonka jälkeen poimi merilevä pois.
3. Laita 1 kg kanansiipiä kuumaan merileväveteen (säästä 1/2 kg siipiä tarea varten), huuhtele possunlapa suolasta, lisää veteen ja anna poreilla sen aikaa kun muut ainekset paahtuvat uunissa.
4. Lämmitä uuni 230 asteeseen possun ja tareen tulevien kanansiipien paahtamista varten. Vuoraa uunipelti foliolla, asettele siihen kylkirivit ja paahda uunissa 1 tunti. Käännä lihat kerran, jotta molemmat puolet saavat syvän, ruskean värin. Paahda loput kanansiivet uuninkestävässä paistinpannussa 1 tunnin ajan, käännä lihoja puolessa välissä. Siivet voi paahtaa myös possun kanssa uunipellillä ja siirtää paistinpannulle paahtamisen jälkeen.
5. Lisää merilevä-kanaliemeen paahdettu possunkylkirivi, sipuli, valkosipuli ja porkkana. Anna poreilla hiljalleen vähintään 5 tuntia, mielellään 7 tuntia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
6. Lisää kokonaiset pekonisiivut ja kevätsipulit loppuvaiheessa ja anna poreilla vielä 30 minuuttia. Kun liemi on valmis, poimi talteen possunlapa ja siivilöi liemi.
7. Jäähdytä lapa, peitä se kelmulla ja aseta päälle paino, esimerkiksi avaamaton maitotölkki.
8. Leikkaa kylmästä lihasta ohuita paloja, jotka tarjoillaan keiton kanssa.

Tare-kastike

1. Nosta paahdetut siivet sisältävä pannu uunista ja aseta se kuumalle keittolevylle. Kaada joukkoon puolet sakesta ja kaavi paistolastalla pannunpohjaa, jotta kaikki kanasta lähteneet herkkupalat irtoavat.
2. Kaada joukkoon loput ainekset, alenna lämpöä ja anna poreilla hiljalleen tunti, kunnes seos on keittynyt kasaan noin puolella.
Siivilöi ja käytä liemen maustamiseen

Lisukkeet ja keiton kokoaminen

1. Mausta kuuma ramen-liemi tarella, keitto saa olla suolaista. Laita joukkoon nuudelit ja keitä al denteksi.
2. Halkaise löysäksi keitetyt kananmunat, hienonna kevätsipuli. Kaada kuuma liemi nuudeleiden kanssa kulhoihin, asettele joukkoon possunviipaleet, kananmuna, hienonnettu kevätsipuli ja fermentoidut bambunversot.
3. Koristele seesaminsiemenillä.

Katso myös

Kiran resepti: vegaanin miso-ramen
Kevyt ramen-keitto
Broileri-ramen

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi