Reseptit

Possunfileetä ja perunasalaattia

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 700 g possun sisäfileetä
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl soijaa
  • 2 tl provencen yrttimaustetta
  • 2 valkosipulin kynttä viipaleina
  • suolaa
  • mustapippuria

Salaatti

  • 500 g varhaisperunoita
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 4 rkl öljy-viinietikkakastiketta
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Possun sisäfilee on parhaimmillaan sisältä vaaleanpunertavana. Näppärä kastike syntyy kermaviilistä, majoneesista ja lorauksesta chilikastiketta.

1. Poista fileestä kalvot. Pane filee muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada pussiin. Solmi pussi kiinni ja anna lihan maustua yön yli.

2. Kuivaa fileen pinta ja grillaa pintaan hyvä väri kuumassa grillissä tai pannulla. Pane liha jälkikypsymään joko grillin yläosaan ritilän päälle tai 160-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Liha on roseekypsää, kun sen lämpötila on 65 astetta. Mausta liha suolalla ja pippurilla, kääri folioon ja anna seistä 10 minuuttia ennen viipalointia.

3. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele perunat lämpiminä ja kaada joukkoon sitruunalla terästetty öljykastike. Anna maustua. Silppua ruohosipuli ja viipaloi retiisit. Sekoita ne maustuneeseen salaattiin. Rouhaise päälle pippuria.

Katso myös:

Possuvartaat ja raparperisalsa, Ruoka.fi

Thainuudeleita ja possupihvejä, Ruoka.fi

Omenapossu, Kotiliesi.fi

X