Reseptit

Possunfileetä ja perunasalaattia

11.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

noin 700 g possun sisäfileetä
3/4 dl rypsiöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl soijaa
2 tl provencen yrttimaustetta
2 valkosipulin kynttä viipaleina
suolaa
mustapippuria

Salaatti

500 g varhaisperunoita
1 nippu retiisejä
1 nippu ruohosipulia
4 rkl öljy-viinietikkakastiketta
sitruunamehua

Valmistusohje

Possun sisäfilee on parhaimmillaan sisältä vaaleanpunertavana. Näppärä kastike syntyy kermaviilistä, majoneesista ja lorauksesta chilikastiketta.

1. Poista fileestä kalvot. Pane filee muovipussiin. Sekoita marinadi ja kaada pussiin. Solmi pussi kiinni ja anna lihan maustua yön yli.

2. Kuivaa fileen pinta ja grillaa pintaan hyvä väri kuumassa grillissä tai pannulla. Pane liha jälkikypsymään joko grillin yläosaan ritilän päälle tai 160-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Liha on roseekypsää, kun sen lämpötila on 65 astetta. Mausta liha suolalla ja pippurilla, kääri folioon ja anna seistä 10 minuuttia ennen viipalointia.

3. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele perunat lämpiminä ja kaada joukkoon sitruunalla terästetty öljykastike. Anna maustua. Silppua ruohosipuli ja viipaloi retiisit. Sekoita ne maustuneeseen salaattiin. Rouhaise päälle pippuria.

Katso myös:

Possuvartaat ja raparperisalsa, Ruoka.fi

Thainuudeleita ja possupihvejä, Ruoka.fi

Omenapossu, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *