Reseptit

Possunkylkirulla

Tarjoa possunkylkirullan lisänä uunikaalia ja juuresmuusia.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 kg pala luutonta possun kylkeä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 12 aurinkokuivattua tomaattia
  • sinappia
  • reilu kourallinen silputtua persiljaa
  • 1 rkl timjaminlehtiä

Pinnalle

  • 3 rkl siirappi-sinappiseosta

Valmistusohje

1. Pyydä kauppiasta poistamaan kyljestä nahka. Levitä possunkylki työpöydälle ja halkaise levy molemmista sivuista niin, että syntyy ikään kuin neljäsivuinen kirja. Sivele leikkuupinnoille reilusti sinappia ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ripottele väleihin silputut yrtit ja hyvin hienoksi silputut aurinkotomaatit.

2. Kääri liha tiukaksi rullaksi ja sido paistinarulla neljästä kohdasta. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Anna rullan maustua seuraavaan päivään.

3. Kypsennä rullaa 150-asteissa uunissa 4 tuntia. Sivele kypsä rulla sinappi-siirappiseoksella ja ruskista pinta kuuman grillivastuksen alla. Anna lihan seistä hetki, poista narut ja leikkaa rulla reiluiksi viipaleiksi. Tarjoa lisänä uunikaalia ja juuresmuusia.

Vinkki: Possunkylkirullan seurana maistuvat kaalilohkot. Kypsennä kaali ensin vesitilkassa folion alla, mausta lohkot suolalla ja siirapilla ja grillaa hetki uunigrillissä.

X