Reseptit

Possunkylkirulla

Possunkylkirullan valtteja ovat mureus ja rasvan antama mehevyys. Makua possuun tuovat sinappi, yrtit ja aurinkokuivatut tomaatit. Tarjoa possunkylkirullan lisänä uunikaalia ja juuresmuusia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Possunkylkirulla

  • 1 1/2 kg pala luutonta possun kylkeä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 12 aurinkokuivattua tomaattia
  • sinappia
  • 1 kourallinen silputtua persiljaa
  • 1 rkl timjaminlehtiä

Pinnalle

  • 3 rkl siirappi-sinappiseosta

Valmistusohje

Possunkylkirulla valmistuu helposti näin:

1. Pyydä kauppiasta poistamaan kyljestä nahka. Levitä possunkylki työpöydälle ja halkaise levy molemmista sivuista niin, että syntyy ikään kuin neljäsivuinen kirja. Sivele leikkuupinnoille reilusti sinappia ja mausta suolalla sekä pippurilla. Ripottele väleihin silputut yrtit ja hyvin hienoksi silputut aurinkokuivatut tomaatit.

2. Kääri liha tiukaksi rullaksi ja sido paistinarulla neljästä kohdasta. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Anna rullan maustua seuraavaan päivään.

3. Kypsennä rullaa 150-asteissa uunissa 4 tuntia. Sivele kypsä rulla sinappi-siirappiseoksella ja ruskista pinta kuuman grillivastuksen alla. Anna lihan seistä hetki, poista narut ja leikkaa rulla reiluiksi viipaleiksi. Tarjoa possunkylkirulla uunikaalin, esimerkiksi uunikaali-karpalosalaatin ja juuresmuusin kanssa.

Vinkki: Possunkylkirullan seurana maistuvat uunissa kypsennetyt kaalilohkot. Tee ne näin: kypsennä kaali ensin vesitilkassa folion alla, mausta lohkot suolalla ja siirapilla ja grillaa hetki uunigrillissä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään persimonilla täytetty porsaanfilee

X