Reseptit

Possuvartaat ja raparperisalsa

Raparperi sopii myös suolaisiin ruokiin.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 700 g porsaan sisäfileetä

Marinadi

  • 2 dl pilkottuja raparperinpaloja
  • 3 rkl ruokokidesokeria
  • 3 rkl vettä
  • 1 paloiteltu sitruunaruoho
  • muutama viipale tuoretta inkivääriä
  • 3 tähtianista
  • 0.5 dl makeaa soijakastiketta
  • 2 rkl rypsiöljyä

Salsa

  • 3-4 nuorta raparperinvartta
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ punainen chili
  • 2 rkl kapriksia
  • ½ limetin mehu
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa porsaan sisäfilee reiluiksi kuutioiksi.

2. Keitä marinadin aineksia kattilassa 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Nosta lihat marinadiin maustumaan vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.

4. Nosta lihapalat marinadista ja pujota liotettuihin, puisiin varrastikkuihin. Grillaa vartaat kypsiksi puolelta toiselle käännellen.

5. Valmista salsa. Leikkaa nuoret raparperinvarret pieniksi kuutioiksi. Kuori ja kuutioi punasipuli. Kuullota sipuleita hetki pannulla öljyssä. Lisää raparperit ja hienonnettu chilinpala. Kaada seos kulhoon jäähtymään. Lisää kaprikset. Mausta salsa limettimehulla ja ripauksella rouhittua mustapippuria.

6. Tarjoile possuvartaiden kanssa.

X