Reseptit

Possuwok

Possuwok maustetaan valkosipulilla ja tuoreella inkivärillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g porsaan ulkofileetä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 1/2 purjosipulia
  • 1 paprika
  • 1 parsakaali
  • 1 rkl öljyä
  • 0.5 tl mineraalisuolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl makeaa chilikastiketta
  • 1 tlk (227 g) ananasmurskaa
  • (tilkka vettä ja kasvislientä)
  • hienonnettua tuoretta basilikaa tai rakuunaa

Valmistusohje

 

Leikkaa porsaanfilee suikaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta tuore inkivääri. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele parsakaali kukinnoiksi. Viipaloi kaalin varsi.

Kuumenna öljy wokissa tai paistokasarissa. Lisää porsaanfileesuikaleet pienissä erissä ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää valkosipuliviipaleet sekä inkivääriraaste ja jatka paistamista hetki. Mausta lihasuikaleet mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Lisää purjosipuli, paprika sekä parsakaali ja jatka paistamista muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää chilikastike ja ananasmurska liemineen sekä tarvittaessa tilkka vettä tai kasvislientä. Hauduta ruokaa muutama minuutti. Höystä valmis ruoka hienonnetulla basilikalla tai rakuunalla.

X