Reseptit

Marenki-suklaa- kinuskikakku

1.4.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Runsaassa ja rennossa trendikakussa maistuvat gluteeniton mantelimarenki, passionhedelmä, suolakinuski, marjat ja pähkinät. Ja mikä parasta, reunoja ei tarvitse koristella. Tee kakkupohjat ja kinuskitäyte jo edellisenä päivänä ja kokoa kakku tarjoamispäivänä.

Ainekset

Pohja

4 dl mantelijauhetta
4 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori
5 munan valkuaista
punaista elintarvikeväriä

Kinuskitäyte

1 1/2 dl kuohukermaa
1 dl ruokosokerisiirappia
1 rkl kaakaojauhetta
5 keltuaista
100 g hienonnettua maitosuklaata
1/2 tl sormisuolaa

Kermatäyte

4 1/2 dl kuohukermaa
4 rkl tomusokeria
6–7 passionhedelmää
tilkka sitruunamehua

Väliin ja päälle

300–400 g tuoreita marjoja
(1 dl macadamiapähkinöitä)

Valmistusohje

Marenkikakku1

1. Sekoita mantelijauhe, desi tomusokeria ja sitruunankuoriraaste keskenään.

Marenkikakku2

2. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi, lisää joukkoon kolme desiä tomusokeria. Vatkaa marenki kiiltäväksi ja kiinteäksi.

Marenkikakku3

3. Kääntele elintarvikeväri ja mantelijauheseos varovasti marenkiin. Kuumenna uuni 150-asteeseen (kiertoilmauuni) tai 170-asteeseen (tavallinen uuni).

Marenkikakku4

4. Piirrä kahdelle leivinpaperiarkille yhteensä kolme tai neljä halkaisijaltaan 20–25 sentin kokoista ympyrää. Levitä taikina lastalle ympyröihin. Kypsennä pohjia pelti kerrallaan 20–25 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä peltien päällä.

Marenkikakku5

5. Mittaa kinuskia varten kerma, siirappi, kaakaojauhe ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa, älä keitä. Lisää suklaa ja suola. Anna täytteen jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa. Pane kinuski pursotinpussiin.

Marenkikakku6

6. Jos haluat käyttää kakkuun myös macadamiapähkinöitä, paahda ne vaaleanruskeiksi kuivalla pannulla ja rouhi karkeasti.

Marenkikakku7

7. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Siivilöi sekaan passionhedelmien hedelmäliha. Lisää joukkoon vähän sitruunamehua.

Marenkikakku8

8. Levitä pohjille passionkermaa ja marjoja (sekä pähkinärouhetta). Pursota päälle kinuskia. Toista kerrokset. Peitä kakun pinta kermalla.

Kakku9

9. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele marjoilla, kinuskilla ja pähkinöillä.

Katso myös:
Sitrus-marenkikakku, Ruoka.fi
Marja-marenkirulla, Ruoka.fi
Raparperi-marenkipiirakka, Kotiliesi.fi

 

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme