8.4.2016

Karitsan ulkofilee ja vuohenjuustoherneet

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Tuoreet yrtit antavat karitsalle raikkaan, vastustamattoman maun.

Ainekset

800 g karitsan ulkofileetä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
suolaa ja mustapippuria
1 dl hienonnettua minttua ja rosmariinia
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Vuohenjuustoherneet

400 g pakasteherneitä sulatettuina
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
200 g vuohenjuustoa
3 rkl tuoretta minttua
kourallinen rucolaa

Valmistusohje

1. Ota lihat huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen paistamista. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Paista  karitsan ulkofileitä
kuumalla pannulla molemmin puolin 2–3 minuuttia. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla, ja ripottele pinnalle hienonnetut yrtit ja valkosipuli. Kääri karitsanfileet mausteineen folioon vetäytymään ja maustumaan.

2. Paista pakasteherneitä öljyssä pannulla ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Paloittele joukkoon vuohenjuusto ja mausta mintulla ja rucolalla.

3. Viipaloi lampaanfileet.

4. Lusikoi vuohenjuustoherneet vadille tai lautasille ja asettele päälle lihaviipaleet. Tarjoile heti.

Katso myös:

961786-grillattu-Inkivaarilammas.jpg
Grillattu inkiväärilammas, Ruoka.fi

Yrttilammasvartaat
Yrttilammasvartaat, Ruoka.fi
Rosmariinikaritsa, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi