Reseptit

Aprikoosi-anishillo

19.4.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Juustotarjottimen kruunaa kuivatuista aprikooseista itse keitetty hillo. Keitä kerralla enemmän, sillä tämä hillo sopii myös vaniljajäätelön ja jogurtin kaveriksi.

Ainekset

200 g kuivattuja aprikooseja
1 dl vettä
1 sitruunan mehu
2 dl sokeria
1 vaniljatanko
1 tl aniksensiemeniä jauhettuina

Tarjoiluun

juustoja

Valmistusohje

1. Suikaloi aprikoosit.

2. Mittaa kaikki hillon ainekset kattilaan ja kiehauta sekoitellen pohjaa myöden. Keitä hilloa hiljaa poreillen noin 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.

3. Soseuta hillo halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella ja purkita kuumana.

4. Tarjoile hillo huoneenlämpöisten juustojen kanssa.

Katso myös:

950174-omena_aprikkosichutney.jpg
Omena-aprikoosichutney, Ruoka.fi

Keitetyt aprikoosit
Keitetyt aprikoosit, Ruoka.fi
Aromikas aprikoosimarmeladi, Kotiliesi.fi