Reseptit

Aprikoosi-anishillo

Juustotarjottimen kruunaa kuivatuista aprikooseista itse keitetty hillo. Keitä kerralla enemmän, sillä tämä hillo sopii myös vaniljajäätelön ja jogurtin kaveriksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 tl aniksensiemeniä jauhettuina

Tarjoiluun

  • juustoja

Valmistusohje

1. Suikaloi aprikoosit.

2. Mittaa kaikki hillon ainekset kattilaan ja kiehauta sekoitellen pohjaa myöden. Keitä hilloa hiljaa poreillen noin 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.

3. Soseuta hillo halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella ja purkita kuumana.

4. Tarjoile hillo huoneenlämpöisten juustojen kanssa.

Katso myös:

950174-omena_aprikkosichutney.jpg

Omena-aprikoosichutney, Ruoka.fi

Keitetyt aprikoosit

Keitetyt aprikoosit, Ruoka.fi
Aromikas aprikoosimarmeladi, Kotiliesi.fi

X