Sitruunatorttu
Hyvän aterian päättää kahvi ja raikas sitruunatorttu. Syötävät orvokit tuovat pöytään kevään.
Ainekset
- 175 g pehmeää voita
- 0,75 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 kananmuna
- 4 dl kuivaa riisiä
Täyte
- 3 dl kuohukermaa
- 2 dl sokeria
- 4 pientä kananmunaa
- 3 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
Sitruunatorttu leivotaan Teresa Välimäen ohjeella helposti näin:
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhot, ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna nopeasti sekoittaen. Painele tasainen taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Asettele pohjan päälle leivinpaperi, ja kaada siihen kuiva riisi. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja raastettu kuori.
4. Ota esipaistettu pohja uunista, poista riisi ja paperi. Kaada täyte pohjan päälle ja jatka piirakan paistamista noin 30 minuuttia. Kun täyte on kiinteä, se on kypsä. Jäähdytä sitruunatorttu ja koristele tomusokerilla. Jos haluat voi tarjota sitruunatortun myös marengilla hunnutettuna.
Vinkki: Kokeile myös herkullista sitruunamarenkipiirasta (kuva yllä)
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan sitruunakääretorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous