Reseptit

Sitruunatorttu

8.4.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Hyvän aterian päättää kahvi ja raikas sitruunatorttu. Syötävät orvokit tuovat pöytään kevään.

Ainekset

175 g pehmeää voita
0,75 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 kananmuna
4 dl kuivaa riisiä

Täyte

3 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
4 pientä kananmunaa
3 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Koristeluun

tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhot, ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna nopeasti sekoittaen. Painele tasainen taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Asettele pohjan päälle leivinpaperi, ja kaada siihen kuiva riisi. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja raastettu kuori.

4. Ota esipaistettu pohja uunista, poista riisi ja paperi. Kaada täyte pohjan päälle ja jatka piirakan paistamista noin 30 minuuttia. Kun täyte on kiinteä, se on kypsä. Jäähdytä ja koristele tomusokerilla.

Katso myös:

742733-sitruunamarenkipiiras.jpg
Sitruunamarenkipiiras, Ruoka.fi

ranskalainen sitruunatorttu
Sitruunapiirakka, Ruoka.fi
Sitruunakääretorttu, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *