Reseptit

Sitruunatorttu

Hyvän aterian päättää kahvi ja raikas sitruunatorttu. Syötävät orvokit tuovat pöytään kevään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 175 g pehmeää voita
  • 0,75 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 kananmuna
  • 4 dl kuivaa riisiä

Täyte

  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 pientä kananmunaa
  • 3 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

Sitruunatorttu leivotaan Teresa Välimäen ohjeella helposti näin:

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhot, ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna nopeasti sekoittaen. Painele tasainen taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Asettele pohjan päälle leivinpaperi, ja kaada siihen kuiva riisi. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja raastettu kuori.

4. Ota esipaistettu pohja uunista, poista riisi ja paperi. Kaada täyte pohjan päälle ja jatka piirakan paistamista noin 30 minuuttia. Kun täyte on kiinteä, se on kypsä. Jäähdytä sitruunatorttu ja koristele tomusokerilla. Jos haluat voi tarjota sitruunatortun myös marengilla hunnutettuna.

742733-sitruunamarenkipiiras.jpg

Vinkki: Kokeile myös herkullista sitruunamarenkipiirasta (kuva yllä)

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan sitruunakääretorttu

X