Reseptit

Täyteläinen marjapuuro

12.4.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Hehkeän punainen marjapuuro on terveellinen herkku aamu- tai välipalaksi. Kokeile puolukan tilalla myös vadelmaa ja punaherukkaa.

Ainekset

1 l manteli- tai riisimaitoa
200 g kotimaisia pakastepuolukoita
0,5 dl ruokosokeria
1,5 dl täysjyvämannasuurimoita

Tarjoiluun

200 g kotimaisia pakastepuolukoita

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan manteli- tai riisimaito, hieman survotut puolukat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla noin 5 minuuttia.

2. Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja hauduta puuro kypsäksi keskilämmöllä välillä sekoittaen, noin 5-10 minuuttia.

3. Jäähdytä puuro kokonaan ja vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi.

4. Jaa puuro annoskulhoihin ja lusikoi päälle marjoja.
Lisää raikkaita puuroreseptejä:
vadelmainen tuorepuuro
marjainen vispipuuro
mustikkapuuro

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *