Reseptit

Täyteläinen marjapuuro

Täyteläinen marjapuuro on vispipuuron astetta pehmeämpi versio. Hehkeän punainen marjainen vispipuuro on terveellinen herkku aamu- tai välipalaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täyteläinen marjapuuro:

  • 1 l manteli- tai riisimaitoa
  • 200 g kotimaisia pakastepuolukoita
  • 1/2 dl ruokosokeria
  • 1 1/2 dl täysjyvämannasuurimoita

Tarjoiluun

  • 200 g kotimaisia pakastepuolukoita

Valmistusohje

Täyteläinen marjapuuro tehdään helposti näin:

1. Mittaa kattilaan manteli- tai riisimaito, hieman survotut puolukat ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla noin 5 minuuttia.

2. Vispilöi joukkoon mannasuurimot ja hauduta puuro kypsäksi keskilämmöllä välillä sekoittaen, noin 5-10 minuuttia.

3. Jäähdytä puuro kokonaan ja vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi.

4. Jaa puuro annoskulhoihin ja lusikoi päälle marjoja.

Lisää raikkaita puuroreseptejä:

vadelmainen tuorepuuro

Vadelmainen tuorepuuro

marjainen vispipuuro

Kuituinen vispipuuro

mustikkapuuro

Mustikkapuuro

Kotiliesi.fi: Ruis-mustikkapuuro

X