Reseptit

Gratinoidut tomaatit ja grillipihvi

26.4.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pihviateria kevenee, kun täytät lautasen uunitomaateilla ja raikkaalla salaatilla.

Ainekset

4 isoa pihvitomaattia
ripaus suolaa
2 rkl oliiviöljyä
½ ruukkua basilikaa hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä viipaleina
3 rkl pinjansiemeniä
25 g parmesaaniraastetta
vihreää salaattia

Lisäksi:

4 x 150 g naudan ulkofileepihviä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus chilirouhetta

Valmistusohje

1. Halkaise pihvitomaatit leveyssuunnassa kahtia. Lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele pinnoille hieman suolaa.

2. Mittaa mortteliin oliiviöljy, basilika, valkosipuli ja pinjansiemenet. Murskaa seos tasaiseksi ja kääntele lopuksi joukkoon parmesaaniraaste. Jaa seos tomaattipuolikkaille ja gratinoi tomaatteja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

3. Sipaise huoneenlämpöisten pihvien pintaan oliiviöljy ja mausta ne kauttaaltaan suolalla. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvejä 2–3 minuuttia puoleltaan ja mausta ne lopuksi chilirouheella. Kääri pihvit muutamaksi minuutiksi folioon vetäytymään.

4. Tarjoile pihvit gratinoitujen tomaattien ja raikkaan vihreän salaatin kera.

Katso myös:
Naudanlihavartaat ja maapähkinäkastike, Ruoka.fi
Aasialainen naudanlihavokki, Ruoka.fi
Marinoitu grillifilee, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme