Gratinoidut tomaatit ja grillipihvi
Pihviateria kevenee, kun täytät lautasen uunitomaateilla ja raikkaalla salaatilla.
Ainekset
- 4 isoa pihvitomaattia
- ripaus suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ ruukkua basilikaa hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä viipaleina
- 3 rkl pinjansiemeniä
- 25 g parmesaaniraastetta
- vihreää salaattia
Lisäksi:
- 4 x 150 g naudan ulkofileepihviä
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus chilirouhetta
Valmistusohje
1. Halkaise pihvitomaatit leveyssuunnassa kahtia. Lado ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele pinnoille hieman suolaa.
2. Mittaa mortteliin oliiviöljy, basilika, valkosipuli ja pinjansiemenet. Murskaa seos tasaiseksi ja kääntele lopuksi joukkoon parmesaaniraaste. Jaa seos tomaattipuolikkaille ja gratinoi tomaatteja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
3. Sipaise huoneenlämpöisten pihvien pintaan oliiviöljy ja mausta ne kauttaaltaan suolalla. Kuumenna paistinpannu ja paista pihvejä 2–3 minuuttia puoleltaan ja mausta ne lopuksi chilirouheella. Kääri pihvit muutamaksi minuutiksi folioon vetäytymään.
4. Tarjoile pihvit gratinoitujen tomaattien ja raikkaan vihreän salaatin kera.
Katso myös:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous