Reseptit

Singaporelainen porkkanakeitto

Tarjoa jääkylmä porkkana-appelsiinikeitto valmiiksi jalkalaseihin annosteltuna. Keiton pinnalle ripoteltaviksi sopivat paahdetut auringonkukansiemenet ja pähkinät.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 dl öljyä
  • noin 1 kg porkkanoita
  • 2 purjon valkoiset osat
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1,2 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • suolaa
  • pippuria
  • 5 dl appelsiinimehua
  • (tilkka sherryä)

Valmistusohje

1. Kiehauta porkkanapalat, purjoviipaleet ja inkivääriraaste isossa kattilassa öljyssä. Lisää kasvisliemi ja hauduta. Soseuta keitto sileäksi. Jos haluat erityisen samettisen keiton, painele keitto siivilän läpi.

2. Puserra mehu appelsiineista ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Pakasta keitto jäähtyneenä. Tarjoiluvaiheessa voit maustaa keiton lorauksella sherryä.

Lisää alkuruokia porkkanasta:

749886-porkkanasosekeitto.jpg

Aurinkoinen porkkanasosekeitto

736869-salaattikupit.jpg

Salaattikupit

906460-porkkanatahna.jpg

Porkkanatahna Kotiliesi.fi: Porkkanapatee

X