Reseptit

Singaporelainen porkkanakeitto

28.4.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Tarjoa jääkylmä porkkana-appelsiinikeitto valmiiksi jalkalaseihin annosteltuna. Keiton pinnalle ripoteltaviksi sopivat paahdetut auringonkukansiemenet ja pähkinät.

Ainekset

1/2 dl öljyä
noin 1 kg porkkanoita
2 purjon valkoiset osat
2 rkl raastettua inkivääriä
1,2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
suolaa
pippuria
5 dl appelsiinimehua
(tilkka sherryä)

Valmistusohje

1. Kiehauta porkkanapalat, purjoviipaleet ja inkivääriraaste isossa kattilassa öljyssä. Lisää kasvisliemi ja hauduta. Soseuta keitto sileäksi. Jos haluat erityisen samettisen keiton, painele keitto siivilän läpi.

2. Puserra mehu appelsiineista ja lisää keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Pakasta keitto jäähtyneenä. Tarjoiluvaiheessa voit maustaa keiton lorauksella sherryä.

Lisää alkuruokia porkkanasta:

749886-porkkanasosekeitto.jpg
Aurinkoinen porkkanasosekeitto

736869-salaattikupit.jpg
Salaattikupit

906460-porkkanatahna.jpg

Porkkanatahna

Kotiliesi.fi: Porkkanapatee

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme