Reseptit

Rocky Road -kakku

5.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Rocky Road -kakku on juhlien taattu hitti. Kakku on tuhtia syötävää. Kakun ulkomuoto herättää taatusti hilpeyttä juhlijoissa.

Ainekset

Pohja:

175 g digestive-keksejä
5 rkl sulatettua voita
1 rkl sokeria

Täyte:

350 g tummaa suklaata
4 dl kermaa
2 keltuaista
5 dl vaahtokarkkeja pieniksi paloiksi leikattuna
4 dl kuorellisia manteleita rouhittuna

Päällys:

2 dl vaahtokarkkeja pieniksi paloiksi leikattuna
1/2 dl kuorellisia manteleita rouhittuna
50 g tummaa suklaata rouhittuna

Valmistusohje

Pohja: Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula sekä sokeri. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperista ympyrä. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Täyte: Sulata 300 grammaa suklaata vesihauteessa. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen ja ota kattila liedeltä. Vatkaa keltuaiset kevyesti vaahdoksi ja lisää joukkoon desi kuumaa kermaa. Sekoita ja kaada seos lopun kerman joukkoon. Yhdistä sula suklaa ja kerma-munaseos.

Rouhi loppu suklaa ja yhdistä se vaahtokarkkien ja mantelirouheen kanssa. Ripottele seos paistetun pohjan päälle. Kaada päälle suklaa-kermaseos, mutta säästä siitä vajaa desi päällystä varten. Laita kakku jääkaappiin vähintään tunniksi.

Päällys: Yhdistä vaahtokarkit sekä rouhitut mantelit ja tumma suklaa. Ripottele seos jäähtyneen täytteen päälle. Pirskottele koristeeksi jäljelle jäänyt suklaa-kermaseos.

Anna kakun jäähtyä vielä vartti jääkaapissa ennen viipalointia.

Lisää suklaisia jälkiruokia:

796121-suklaapannacotta_2048x1608.jpg
Suklaapannacotta

952110-suklaa_pahkinatorttu.jpg
Suklaa-pähkinätortut

963656-suklainen_kahvijuustokakku.jpg
Suklainen kahvijuustokakku

Kotiliesi.fi: Rocky road -leivokset