11.5.2012

Potkakeitto

Teksti: Juha Jormanainen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kg hirven tai peuran potkia luineen
2 salottisipulia
purjon valkoinen osa
4 porkkanaa
200 g pieniä herkkusieniä
pala juuriselleriä
1 rkl vehnäjauhoja
2 l riistalientä
hienoksi hakattua persilijaa
0.5 dl punajuurimehua
suolaa
6 mustapippuria
2 katajanmarjaa
0.6 dl amontillado-sherryä

Valmistusohje

Leikkaa lihat irti luusta ja sahaa potkaluu muutamaan palaan. Paloittele lihat suuriksi kuutioiksi ja ruskista ne sienten kanssa voissa. Siirrä sen jälkeen sienet syrjään.

Kun lihat ovat sopivan ruskeita, ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hetken aikaa. Kaada sitten joukkoon riistaliemi, kokonaiset salottisipulit, juurisellerin pala ja lisää persilja sekä mausteet. Keitä hiljaa kannen alla vähintään kolme, mieluummin viisi tuntia.

Poista keitosta luut ja mausta sherryllä. Siivilöi liemi ja lisää lopuksi punajuurimehu, joka antaa kauniin värin ja syventää makua. Paloittele lihat pienemmiksi, viipaloi porkkanat, purjo sekä sienet ja keitä kaikkia viitisen minuuttia. Ripottele päälle persiljaa tarjolle vietäessä.