21.5.2012

Potkapata

Teksti: Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

8-10 vasan potkapalaa tai 6 aikuisen hirven tai peuran potkaa
4 rkl vehnäjauhoja
1 tl mustapippuria
0.5 tl suolaa
4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 sipulia
1 timjaminoksa
1 rosmariininoksa
4 laakerinlehteä
2 dl maustamatonta tomaattisosetta
4-5 dl vettä
1 dl persiljasilppua

Valmistusohje

Kieritä potkapalat mustapippurilla ja suolalla maustetuissa jauhoissa. Kuumenna padassa tai paistinpannulla öljy ja paista potkat rapeiksi molemmin puolin. Lado uunivuokaan. Paahda pannulla silputut sipulit ja valkosipulinkynsi. Kumoa vuokaan.

Huuhtele pannun liemet uunivuokaan, lisää tomaattisose, yrttimausteet ja laakerinlehti ja vettä niin paljon, että lihapalat peittyvät. Anna hautua 200-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia eli kunnes luu on irti lihasta. Paistamisen loppuvaiheessa voit peittää padan kannella ja lisätä tarvittaessa vettä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi