
Prinsessakääretorttu
Gluteeniton prinsessakääretorttu on suloinen herkku juhlapöytään. Se mukailee klassikkoleivonnaisen makua, mutta muoto on uusi. Vihreän marsipaanin sijaan voit valita myös vaaleanpunaisen tai keltaisen kuorrutuksen juhlan luonteen mukaan.
Ainekset
Prinsessakääretorttu
- 4 kananmunaa
- 1 1/2 dl hienoa sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 dl perunajauhoja
- 1 tl sitruunan tai limetin kuorta raastettuna
Täyte
- 1 1/2 dl sitruuna- tai limettitahnaa (lemon tai lime curd)
- 2 dl vispikermaa
- 200 g tuorejuustoa
- 2-3 rkl sitruuna- tai limettimehua
Pinnalle
- 250 g marsipaania (gluteenitonta)
- tomusokeria
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
Prinsessakääretorttu tehdään helposti näin:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja raastettu sitruunan kuori perunajauhoihin ja lisää taikinaan siivilän läpi. Kääntele taikina lastalla tasaiseksi.
2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia. Kumoa pohja heti paistamisen jälkeen sokeroidun puhtaan leivinpaperin päälle. Irrota paistamiseen käytetty paperi. Siirrä pohja papereineen nihkeäksi kostutetun leivinliinan päälle ja kääri pyyhkeineen rullalle. Anna rullan olla pyyheliinan sisällä täyttämiseen asti.
3. Vatkaa kerma ja tuorejuusto vaahdoksi, sekoita joukkoon sitrustahna. Mausta täyte sitruuna- tai limettimehulla. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja kääri rullalle. Anna kääretortun mehevöityä kelmuun käärittynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
4. Ripottele työtasolle reilu kerros tomusokeria ja kauli huoneenlämpöinen marsipaani noin 2,5 mm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla kääretortun päälle ja käännä reunat tortun alle. Viimeistele prinsessakääretorttu ennen tarjoamista tomusokerilla ja koristele esim. syötävillä kukilla.
Katso myös: Prinsessakakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunakääretorttu
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous