Reseptit

Proteiinimunakas

9.11.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jarmo Wright

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Proteiinipitoinen munakas on erinomainen ateria treenin jälkeen.

Ainekset

2 kananmunaa
2 rkl vettä
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 tl kasviöljyä maun mukaan
2 dl raejuustoa, Kesoa tai Mifua
2 rkl kurpitsansiemeniä
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1/2 avokado viipaleina
1 iso tomaatti viipaleina
kourallinen rucolaa

Valmistusohje

1. Vispilöi kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon vesi, suola ja mustapippuri.

2. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Kaada munakasmassa pannulle ja vedä kypsyvää massaa lastalla varovasti reunoilta kohti keskustaa, kunnes seos alkaa olla hyytynyt mutta keskeltä vielä kostea. Laske lämpöä.

3. Ripottele pinnalle raejuusto, Keso tai Mifu, kurpitsansiemenet sekä persilja.

4. Taita munakas kahtia, liu’uta se lautaselle ja viimeistele avokado- ja tomaattiviipaleilla sekä rucolalla.

Maukkaat munakkaat valmistuvat myös näillä ohjeilla:

parsakaalifrittata

Parsakaalifrittata

savulohi-pinaattimunakas

Savulohi-pinaattimunakas

kalkkuna-parsakaalimunakas

Kalkkuna-parsakaalimunakas

Kotiliesi.fi: Kasvismunakas ei frittata