Reseptit

Provencen kananpoikaa

14.7.2014 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Provencen kananpoika maistuu yrtti-parsapastan kanssa.

Ainekset

4 isoa broilerin luullista rintaleikettä, noin 1 kg
noin 1 tl suolaa

marinadi:

4 rkl hienonnettua oreganoa
2 rkl hienonnettua basilikaa
2 rkl hienonnettua timjamia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl punaviinietikkaa
1/2-1 tl mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Irrota terävän veitsen avulla broilerin leikkeistä luut, mutta jätä nahkat.

2. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Irrota broilerin nahkaa sormien avulla lihasta niin, että saat työnnettyä osan yrteistä nahan alle. Nosta broilerit maustumaan yrttimarinadiin vähintään muutamaksi tunniksi.

3. Nosta broilerit uunivuokaan, lisää suolaa ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile lämpimänä tai viileänä buffetpöydässä yrtti-parsapastan kanssa.

1150 kJ (270 kcal) / 1 annos

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *