Mainos 28.8.2016

Pulla-akka leipoo: Kantarelli-galette

Teksti: Pulla-akka leipoo Kuvat: Pulla-akka leipoo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

POHJA:

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl Urtekram Provencen yrtit -mausteseosta
100 g voita
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

300 g tuoreita kantarelleja
nokare voita paistamiseen
1/2 dl punasipulisilppua
ripaus Urtekram maustepippuria
1/2 tl Urtekram lakritsijauhetta
suolaa
90 g maustamatonta tuorejuustoa
tummia viinirypäleitä
tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Mittaa vehnäjauhot ja Provencen yrtit –mauste kulhoon. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja murustele käsin jauhot ja rasva muruksi. Lisää kylmä vesi ja kokoa ripeästi taikina tasaiseksi palloksi. Älä vaivaa, sillä tähän taikinaan ei sitkoa haluta. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään noin 30-60 minuutiksi.

Pilko kantarellit ja punasipuli. Paista sieniä ja sipulia pannulla, kunnes ne hiukan pehmenevät. Lisää hiukan jauhettua maustepippuria, suolaa sekä raakalakritsijauhe. Anna sieniseoksen hiukan haalentua ja tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kauli viileä ja tasaantunut pohjataikina leivinpaperin päällä pyöreäksi pohjaksi, jonka halkaisija on noin 22-25cm. Levitä pohjalle tuorejuusto, mutta jätä reunoille kaitale paljaaksi. Kaada sienitäyte tuorejuuston päälle ja käännä taikinan reunat täytteen päälle. Laita vielä tummia viinirypäleitä pinnalle ja paista piiras kypsäksi 200 asteessa alemmalla keskitasolla noin 30 minuuttia. Ripottele kypsän piiraan päälle vielä hiukan tuoretta basilikaa.

Pulla-akka leipoo -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi