Mainos 28.8.2016

Pulla-akka leipoo: Omena-sinihomejuusto-galette

Teksti: Pulla-akka leipoo Kuvat: Pulla-akka leipoo

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

POHJA:

2 1/2 dl vehnäjauhoja
100 g voita
1/2 dl kylmää vettä

Täyte:

5 keskikokoista omenaa
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
1/2 tl Urtekram chilihiutaleita
8 Urtekram kokonaista kardemummaa
50-70 g sinihomejuustoa (Aura)
pieni kourallinen saksanpähkinöitä
90 g maustamatonta tuorejuustoa
hunajaa

Valmistusohje

Yhdistä jauhot ja huoneenlämpöinen rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja mutoile ripeästi taikina tasaiseksi. Varo, ettet vaivaa liikaa, jotta sitkoa ei synny. Kääri taikina kelmuun ja siirrä viileään noin tunniksi.

Kuori tarvittaessa omenat ja paloittele ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet kattilaan vesitilkan ja sokerin kanssa ja keitä muutama minuutti, jotta omenat pehmenevät. Avaa kardemummat joko käsin tai huhmareessa ja lisää aromaattiset siemenet sekä chili-hiutaleet omenoiden joukkoon.

Kauli viileä taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 25 cm ympyräksi. Levitä keskelle tuorejuusto, jätä reunat paljaaksi. Asettele maustetut omenat tuorejuuston päälle, käännä reunat täytteen päälle ja murusta pinnalle sinihomejuusto. Lisää vielä maun mukaan saksanpähkinöitä tuomaan purutuntumaa.

Paista omenapiiras kypsäksi uunin alemmalla keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes reuna on saanut aavistuksen väriä. Valuta kypsän piiraan päälle vielä juoksevaa hunajaa.

Pulla-akka leipoo -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi