Reseptit

Pulla (maidoton, munaton ja gluteeniton)

1.10.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 dl vettä (sopivuuden mukaan voi käyttää
25 g tuorehiivaa
¾ tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6–7,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1.5 dl gluteenitonta jauhoseosta pullien pyörittelyyn
100 g maidotonta margariinia

voiteluun:

vettä
riisimaitoa
siirappia

koristeluun:

sokeria tai nonparelleja

Valmistusohje

  1. Tee pullataikina tavalliseen tapaan.
  2. Gluteenittomat jauhot vaativat pidemmän vaivauksen kuin vehnäjauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  3. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
  4. Leivo taikinasta pieniä pullia jauhotetuin käsin.
  5. Anna pullien kohota 20 minuuttia.
  6. Voitele pullat vedellä, riisimaidolla tai siirapilla ja koristele ne sokerilla tai nonparelleilla.
  7. Paista 250 asteen uuninlämmössä noin 8 minuuttia. Saat pulliin kauniimman paistopinnan, kun kytket lopuksi grillivastuksen päälle ja jatkat paistamista vielä pari minuuttia.

Huom! Pitkon tekemiseen taikinan sitko ei riitä.

Huom! Gluteenittomat jauhoseokset eroavat paljon toisistaan, joten jauhojen määrä voi vaihdella.

Kommentit (1)

Tein eilen mieheni pyynnöstä korvapuusteja. Tein taikinan veteen ja muuten kuten normitaikinan ja sain palautetta päiväkahvilta mieheltäni, että hyvää on. Hän pitää reilusta kanelin mausta täyttessä ja pullassa pitää olla väriä. Kyllähän se paisto antaa lisää aromia, kun pulla ei ole aneemisen näköinen. Edellinen pullasessio oli, kun leivottiin lastenlasten kanssa joulupullia.

Tein eilen mieheni pyynnöstä korvapuusteja. Tein taikinan veteen ja muuten kuten normitaikinan ja sain palautetta päiväkahvilta mieheltäni, että hyvää on. Hän pitää reilusta kanelin mausta täyttessä ja pullassa pitää olla väriä. Kyllähän se paisto antaa lisää aromia, kun pulla ei ole aneemisen näköinen. Edellinen pullasessio oli, kun leivottiin lastenlasten kanssa joulupullia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *