Reseptit

Pulla (maidoton, munaton ja gluteeniton)

Tällä reseptillä leivot gluteenittomat, maidottomat munattomat pullat. Huomaa, että gluteenittomat jauhoseokset eroavat paljon toisistaan, joten jauhojen määrä voi vaihdella.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl vettä (sopivuuden mukaan voi käyttää
  • 25 g tuorehiivaa
  • ¾ tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 6–7,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1.5 dl gluteenitonta jauhoseosta pullien pyörittelyyn
  • 100 g maidotonta margariinia

voiteluun:

  • vettä
  • riisimaitoa
  • siirappia

koristeluun:

  • sokeria tai nonparelleja

Valmistusohje

  1. Tee pullataikina tavalliseen tapaan.
  2. Gluteenittomat jauhot vaativat pidemmän vaivauksen kuin vehnäjauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
  3. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
  4. Leivo taikinasta pieniä pullia jauhotetuin käsin.
  5. Anna pullien kohota 20 minuuttia.
  6. Voitele pullat vedellä, riisimaidolla tai siirapilla ja koristele ne sokerilla tai nonparelleilla.
  7. Paista 250 asteen uuninlämmössä noin 8 minuuttia. Saat pulliin kauniimman paistopinnan, kun kytket lopuksi grillivastuksen päälle ja jatkat paistamista vielä pari minuuttia.

Huom! Pitkon tekemiseen taikinan sitko ei riitä.

Huom! Gluteenittomat jauhoseokset eroavat paljon toisistaan, joten jauhojen määrä voi vaihdella.

X