pullataikina, manteliboston, piparipullat
Reseptit

Pullataikina

Tuoretta, itse leivottua pullaa ei mikään voita. Tässä perinteisen pullataikinan ohje, jolla on vaikea mennä vikaan.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Krsitiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pullataikina:

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • n. 14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g pehmeää voita tai margariinia

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma.

2. Lisää jauhoja vähitellen aluksi hyvin vatkaten ja rasva jauhojen lisäämisen loppupuolella. Taikina saa olla pehmeää.

3. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

Vinkki: Ohjeella leivot esimerkiksi yhden mantelibostonpullan ja 20 piparkakkupullaa.

X